Sok kérdést kapunk a kávékkal kapcsolatban. Most ezeket összegyűjtöttem egy csokorba, és itt olvashatjátok őket alább, a válaszokkal együtt. Ha bármi kérdés felmerül benned ezeken felül, azt a fitokucko@gmail.com email címen vagy facebook-os üzenetben is bátran felteheted.
- Mitől olyan különleges ez a kávé?
Kávéink azért egyedülállóak, mert
eredeti arabica kávé mellett ganoderma-kivonatot is tartalmaznak. A ganoderma
egy olyan gyógygomba, amelyet már évezredek óta használnak Kínában gyógyításra,
és amelyet rendszeresen fogyasztva számos pozitív hatást érezhetünk
szervezetünkben. A ganodermáról ITT
írtam részletesen.
- Milyen jótékony hatásai vannak a kávénak?
A ganoderma-tartalma révén kávénk
nem savasít, hanem lúgosít, segít helyreállítani a szervezet megbomlott
egyensúlyát, erősíti az immunrendszert, ill. normalizálja a vérnyomást és a
vércukor-szintet is.
- Nem egészségtelen a kávé?
A kávé – a benne található
koffein miatt – serkenti a központi idegrendszer és a szív működését, értágító,
fokozza a fájdalomcsillapítók hatását, antioxidáns hatású. Az utóbbi években
végzett klinikai vizsgálatok eredményei azt a feltevést erősítik meg, hogy a
kávé fogyasztása korántsem olyan káros, mint ahogy azt sokan gondolják.
- Mennyi ganoderma van a kávéban?
A fekete kávénak 2% a
ganoderma-kivonat tartalma, amely – rendszeresen fogyasztva - koncentrációja
miatt bőségesen elég a jótékony hatások kiélvezéséhez.
- Milyen fajta kávé van a ganodermás kávékban?
Kávéink prémium minőségű Arabica
kávét tartalmaznak.
- Nem rossz a ganoderma íze?
A ganodermának nincs kellemetlen
mellékíze, sőt, kávéink kellemesen lágy és selymes ízt kaptak, amelynek
köszönhető, hogy egyre többen térnek át önként erre a kávéra, viszont kevesen
térnek vissza a korábbi kedvencükhöz.
- Van a kávékban színezék és tartósítószer?
A kávéink kizárólag természetes
alapanyagokat tartalmaznak, színezéket, tartósítószereket és egyéb káros
anyagokat nem.
- Miért instant kávé? Annak nem rosszabb a minősége?
Valóban igaz, hogy a bolti
instant kávékban rengeteg adalékanyag található, és csak kis részük kávé. Ezzel
szemben a ganodermás kávékban kizárólag prémium minőségű Arabica kávé és
ganoderma-kivonat van, illetve cukor és növényi tejszín néhányban.
- Milyen kávék közül lehet választani?
A legnépszerűbb kávétípusok mind
megtalálhatók a DXN kínálatában, azaz van fekete kávé, krémes tejszínes kávé, 3
az 1-ben kávé, capuccino, mokka, de van Maca gyökeret tartalmazó, filteres
kávénk és kakaónk is, hogy mindenki megtalálja a neki legjobban megfelelő
típust. ITT lehet
bővebben a termékekről olvasni.
- Hány adagra elég egy doboz kávé?
Egy dobozban 20 csomag van, és
egy csomagot – erősség és mennyiség függvényében – kettő vagy három adagra is
szétoszthatunk, tehát ideális esetben 40, vagy akár 60 adag teljes értékű kávét
is elfogyaszthatunk egy dobozzal.
- Hogy kell elkészíteni a kávét?
Az instant kávét csészébe
tesszük, ráöntünk ízlés szerinti mennyiségű 80°C-os vizet, majd jól
összekeverjük. Ízlés szerint ízesítsük. Egy csomagból 2, vagy akár 3 adag kávét
is készíthetünk.
- Hogy csináljak 80°C-os vizet?
Erre többféle megoldás is van.
Felforralt vizet egy kicsit lehűtünk, vagy nem várjuk meg, amíg teljesen
felforr. Mi az előbbi megoldást részesítjük előnyben. Reggeli előtt
felforraljuk a vizet, és amíg megreggelizünk, addig a víz szépen lehűl
80°C-osra a vízforralóban.
- Hány kávét szabad inni naponta?
Nyugodtan annyit, amennyi
jólesik. Dr. Deák Sándor belgyógyász szakorvos szerint akár napi 4 kávét is
megihat.
- Laktózérzékenyek melyik kávét ihatják?
A kávékat úgy alkották meg, hogy
laktózérzékenyek is nyugodtan élvezhessék bármelyik fajtát, ugyanis kizárólag
növényi tejszínt és tejfehérjét tartalmaznak.
- Diétázók/Cukorbetegek melyik kávét ihatják?
A cukormentes kávékat ajánljuk
nekik, amelyek a következők: Lingzhi Black Coffee (fekete kávé), Cream Coffee (krémes kávé).
- Melyik kávé fér bele egy paleo étrendbe?
A paleo étrendbe a fekete kávénk
fér bele (Lingzhi Black Coffee), amely 98% prémium minőségű Arabica kávét és 2%
Ganoderma-kivonatot tartalmaz.
- Ki gyártja a kávékat?
A kávék gyártója a malajziai DXN
cég, amely a világ legnagyobb ganoderma-ültetvényét tudhatja magáénak. A
gyárban szakképzett kutatók figyelnek a legjobb minőség biztosítására.
- Mitől olyan jó a DXN-es kávék minősége?
A DXN ganoderma ültetvény számos
különleges és fontos jellemvonással büszkélkedik a csúcsminőségű ganoderma
termesztésben.
Ezek a különlegességek a következők:
- Megfelelő Klíma - forró
és párás környezet 26-27 C fok hőmérsékleti tartományban.
- Tiszta víz - 7.0 7.9 pH
fenntartásával
- Friss levegő - az
ültetvény messze van a lakott, szennyezett területtől, hogy biztosítsák a
méreganyag mentességet termékeinkben
- Bio termesztés -
természetes anyagokat úgy, mint rizs pelyvát és fűrészport használnak,
rovarölőszerek és szteroidok nélkül. Ezzel a módszerrel, több mint 200
fajta elsődleges és másodlagos szert állítanak elő, úgy mint enzim,
koenzim, aminosav, vitaminok, szénhidrát és más nyomelemek amelyek megjavítják és fölerősítik
a gomba minőségét, mennyiségét, növekedését és ellenálló képességét a
kártevőkkel szemben.
- Szövet kultúra módszer -
2 millió ganodermát termelnek csúcs minőségű, egyszerű anya ültetvényen.
- Felfüggesztett Elrendezési Módszer - azért használják, hogy a nemkívánatos dolgok ne kerülhessenek érintkezésbe a ganodermával, így annak növekedése biztosított.
- Mennyi ideig igyam, hogy javulást érezzek a testemben?
Amennyiben egy problémára
szeretne a kávéval megoldást találni, javasoljuk, hogy legalább 3 héten
keresztül igya minden nap a ganodermás kávékat, de másfajta kávét ez alatt ne
fogyasszon. 3 hét után már érezhetőek a ganoderma jótékony hatásai a
szervezetre. Komolyabb probléma esetén próbálja ki a ganoderma-kivonatot
tartalmazó GLkapszulákat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése