2016. augusztus 17., szerda

Mit tanít nekünk J.K. Rowling az eladásról?

A nagysikerű ifjúsági-regény sorozat, a Harry Potter írónője nemrégiben megkapta a legbefolyásosabb írónő címet. A történet a remekül a képzeletünkre hat és egy varázslatos világba vezet minket, ezért gyermekek milliónyi rajonganak a kis varázslótanonc fiúért és barátaiért. Kezdetben azonban nem volt ez annyira egyértelmű, hogy milyen lesz a regény fogadtatása. 

Kevesebben tudják, hogy az írónő, J.K. Rowling, egy egyedülálló, munkanélküli anyuka volt, aki alig tudott megélni. Takarításokat vállalt és késő estig dolgozott, távol az otthonától. Miközben egyszer hazafelé menet egy késésben lévő vonatra várakozott, megszületett fejében a kis árva varázslófiú története. Mit tanulhatunk ebből?


1) Mindannyian szoktunk ábrándozni, sokaknak nagyon jó ötlete is támad, de nem mindenki veszi a fáradtságot, hogy megvalósítsa ötletét. Minden körülmények között meg kell ragadni a lehetőséget, hogy valami újat hozhassunk létre.

Ha nehéz a sorunk, hajlamosak vagyunk csak a negatívat látni az életben, sokat panaszkodunk, kesergünk, a szomorú jelennel foglalkozunk, ahelyett, hogy folyamatosan a lehetőségeket keresnénk, minden egyes szituációban, amelyben tartózkodunk. Ha az írónő folyamatosan a saját keserű sorsával lett volna elfoglalva, sosem lett volna ideje ábrándozni, a vonaton ülve történeteket kitalálni, és így sosem született volna meg Harry Potter története.


2) A lehetőségek kiaknázása mellett fontos még a kitartás. Hiszen nem feltétlenül mindenki gondolkodik úgy, ahogy mi, és nem mindenki látja a mi ragyogó ötletünket hasonlóan jónak. A Harry Potter könyvet 12 kiadó utasította el, és aki végül úgy döntött, hogy foglalkozik vele, az sem volt túl boldog a történettől és a könyv vastagságától. De az írónő hitt magában, és a végén neki lett igaza! Te is higgy magadban, és csak menj előre az utadon, ne foglalkozz az elutasítókkal, a kétkedőkkel!



3) Nem telt bele sok idő, és nagyon komoly és kitartó követői lettek J.K. Rowlingnak és Harry Potternek. Ők bármi áron kitartottak mellette, mert megkapták a törődést, amire igényük volt. Örülhetsz, ha neked is lesznek támogatóid, követőid. Ne hagyd őket magukra, foglalkozz velük! Hallgass az igényeikre, nyújts feléjük kimagasló szolgáltatást! Hidd el, sokszorosan megtérül majd a fáradozásod.



Mit tanulhatunk tehát egy munkanélküli, egyedülálló anyától?

  1. Ne add fel az álmaidat, ragadd meg a lehetőséget!
  2. Higgy magadban, ne hagyd, hogy eltérítsenek a célodtól!
  3. Nyújts kimagasló szolgáltatást, hallgasd meg a vevőid igényeit!
Ha úgy érzed, hogy készen állsz arra, hogy megvalósítsd a saját álmaid, akkor lépj kapcsolatba velem!



A cikk forrása: interpreneur.com - Kenn Dunn


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése