2017. március 29., szerda

Mire valók a célok?

Ha te is érezted már úgy valaha, hogy valami nem jó, valami hiányzik az életedben, hogy változtatni kellene valamin, de magad sem tudod, hogy min, akkor van egy javaslatom a számodra!


Én is voltam így, nem is olyan régen. Bár sok dolgom volt nap mint nap, nem tudtam hatékonyan bánni az időmmel, és mire lement a nap, én még két lépést sem jutottam előrébb. Máskor pedig gond nélkül csináltam a feladataimat egész nap, egy perc gondolkodási időm sem volt, csak vitt magával a flow. Nálad is volt már ilyen?

Mi a különbség a két állapot között? Az egyikben semmihez sincs energiád, csak tengsz-lengsz, a másikban teli vagy energiával és úgy érzed, semmi sem tudna megállítani. Ami ilyenkor előre vitt, az a motiváció volt ahhoz, hogy elérjek egy célt, amit nagyon szeretnék. Sőt, akarok! Az első esetben hiányzott ez a belső ösztönzés, hiszen nem volt célom.

Mi is az a cél? Egy olyan reális álom vagy terv, amit nagyon-nagyon szeretnél megvalósítani, és aminek az érdekében bármit megtennél. Csukd be a szemed és képzeld el ezt a célodat! Képzeld el, hogy már megvalósult és megkaptad, a tiéd! Hogy érzed magad? Ez az, amit akartál? Elérted a boldogságot, ami után kívánkoztál? Most nyisd ki a szemed és kezdd el megtenni a megvalósításához szükséges lépéseket!

Miért fontos dolog célokat meghatározni?

1) Mert nem kell ostorozd magad, érezni, tudni fogod, hogy mit kell tenned és magadtól kezded megtenni a lépéseket felé.

2) Mert a megvalósítás során tanulsz, fejlődsz, jobb, okosabb, műveltebb leszel. A munka szórakozássá válik, te pedig lelkes és kitartó leszel tőle.

3) Amikor elképzeled a célod elérését, mozgósítod vele tudatalattidat, aki elkezdi bevonzani számodra azokat a lehetőségeket, amelyek könnyebbé teszik a célok megvalósulását.

4) Önkéntelenül is észreveszed azokat a lehetőségeket, amelyek előrébb visznek, és bátrabban ragadod meg őket. Sok tapasztalatot gyűjtesz és tudod, semmit sem veszíthetsz általuk.

Az egész boldogságod, a sikered, az egészséged és a gazdagságod is attól függ, hogy miről és hogyan gondolkodsz, és hogy megteszed-e azt a lépést az álmod felé.

Ha fel akarod dobni az életed, tűzz ki egy célt magadnak!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése