2016. március 22., kedd

Betegre dolgozzuk magunkat?

Sokszor mondják mostanában, hogy annyit dolgozunk, hogy teljesen lebetegszünk tőle, és aztán az összes pénzt, amit kemény munkával megkerestünk, gyógyszerre költjük. 

Ez az élet mókuskereke.
Láttam már rá számtalan példát. Láttam, hogyan robotolnak azok, akik egy munkahelyen kapott fizetésből nem tudják eltartani a családjukat. Láttam, hogyan küzdenek a multi cégek vezetői, hogy egyre magasabbra küzdjék fel magukat a ranglétrán, míg el nem jön a kiégés, több hetes kórházi tartózkodással. De olyat is láttam a közvetlen környezetemben, hogy azért hajtotta szét magát valaki, mert annyira belefeledkezett a munkába, hogy néha ott felejtette magát az irodában éfjélig, hajnal 2-ig, vagy akár reggelig. Hogy miért? Mert 100%-ot akart nyújtani. Ő, ott, egyedül, be akarta bizonyítani magának és a feletteseinek, hogy ő az a munkaerő, aki a legtöbbet hozza majd a cégnek. 

Azt ugye ne is említsem, hogy mi lett ezeknek a törekvéseknek a hosszú távú következménye? Hát nem az, hogy a cég belátta, hogy valóban ő a tökéletes munkaerő, majd azt mindenféle módon honorálta a munkavállalónak. Jobb esetben csak természetesnek vették, hogy "ebben a pozícióban sokat kell dolgozni". Rosszabb esetben kirúgták a keményen küzdő munkavállalót, azzal, hogy "nem dolgozik elég hatékonyan". Tehát sehogy sem jár jól, senki. 

Ha sokat dolgozunk, nem lesz szabadidőnk sem, hogy pihenjünk, feltöltődjünk, a családdal, a barátainkkal legyünk. Akkor pedig minek is annyit gürizni? Mi marad akkor az életből?

De visszatérve az eredeti gondolathoz: van rá mód, hogy a végén ne gyógyszerre - vérnyomáscsökkentők, koleszterinszint-csökkentők, inzulin a cukorbetegségre, izületi kencék, hogy csak a legegyszerűbbekről beszéljünk) költsük az összes megkeresett pénzünket?

Tapasztalataim szerint 2 dolgot tehetünk:
1) Megfelelő és minőségi vitaminokat, táplálékkiegészítőket szedünk rendszeresen, hogy egészségünk fennmaradjon;
2) Nem dolgozzuk agyon magunkat

Haha, nagyon vicces, mondhatnád, főleg az utóbbi. Ám van arra lehetőség, hogy a kettőt összevonjuk, és egyszerre mindkettő feltételnek eleget tehessünk.

Dolgozz velem, és az álom elérhetővé válik számodra is!
Ha szeretnéd tudni, hogyan, keress meg keress meg itt bővebb információért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése